Zorro Scooterdrager

Steeds meer camperaars willen een scooter meenemen op vakantie. In de grotere campers past deze soms in de garage. Maar veelal gaat de voorkeur uit naar een speciale scooterdrager aan de achterzijde van de camper.

Zorro Scooterdrager

Memo laat op de CamperExpo de nieuwe Zorro scooterdrager zien die geschikt is om één scooter mee te nemen.

Scooter en fiets

Dit is naar eigen zeggen de ideale scooterdrager voor kampeerauto waarmee je zonder problemen je scooter op vakantie mee kunt nemen. De Zorro heeft een draagvermogen van 150 kg, voldoende om één scooter te kunnen dragen. Optioneel is er ook een extra fietsgoot en -arm leverbaar. Dan kunnen er op de Zorro zowel een scooter als een fiets mee worden genomen.

Opklapbaar

De scooterdrager is ook opklapbaar. Als de drager niet wordt gebruikt kan hij eenvoudig en zonder gereedschap worden opgeklapt. Hierdoor steekt de scooterdrager ongeveer 40 centimeter minder uit wat zijn voordelen kan hebben op bijvoorbeeld veerboten of in de stalling. Het onderstel van deze drager is gemaakt van staal. Om gewicht te besparen zijn de goten, lichtlijst en beugel vervaardigd van aluminium. De drager kan zonder gereedschap worden afgenomen en past op iedere chassisverlenging of AL-KO chassis. De scooterdrager kan ook met lichtbalk met LED-verlichting worden geleverd. Vanzelfsprekend zijn er ook bijpassende Can-Bus (voor Fiat Ducato X250) en 13-polige kabelsets verkrijgbaar.

Zorro Scooterdrager

Oprijgoot

De Zorro scooterdrager wordt standaard inclusief een oprijgoot geleverd. Hiermee kan de scooter eenvoudig op de drager worden gereden. De Wheelfix wielklem zorgt ervoor dat het voorwiel van de scooter eenvoudig vast kan worden gezet zodat de scooter niet om kan vallen. Memo adviseert om ook een stuurfix of een scootervastzetset mee te bestellen zodat de scooter goed vast kan worden gezet.