Vocht is onbetwist de grootste vijand van uw caravan of camper. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de caravan kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Een flinke schade kan het gevolg zijn.

Om dit te voorkomen kunt u het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren. Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Ter behoud van de waterdichtheidsgarantie eisen zij van de koper dat deze zijn caravan jaarlijks op vochtinwerking laat controleren.

Bij deze meting wordt op meer dan 30 punten gecontroleerd.
Van elk gemeten punt wordt in het rapport de waarde aangetekend.
Deze waarde is Groen, Oranje of Rood. Indien een punt niet gemeten kan worden (door bijvoorbeeld bagage die de meting verhinderd) wordt dit ook in het rapport vermeld. In de bovenstaande plattegrond zijn de meetpunten ingetekend.

bovag vochtmeting

Voor een caravan of camper die het hele jaar buiten wordt gestald maakt het niet uit wanneer je de vochtmeting laat uitvoeren. Heeft uw reismiddel in een droge, overdekte stalling overwinterd, dan is het wellicht beter om de vochtmeting in het najaar uit te laten voeren. Als u dit combineert met een onderhoudsbeurt gaat de caravan tip top de stalling in en is hij in het voorjaar direct klaar voor gebruik.

Na afloop van de meting ontvangt u het ingevulde BOVAG rapport.

TIP:  Als u uw caravan komt aanbieden voor de vochtmeting, zorgt u er dan s.v.p. voor dat de caravan leeg is.
         Wij kunnen geen metingen verrichten als de toegang hiervoor verhinderd is door bagage en dergelijke