Van Star Fietsendragers

Twee nieuwe fietsendragers voor buscampers. De Van-Star Adventure en de Van-Star E-Cross. Compact, licht van gewicht en met een scharnier aan de linkerkant.

Van Star Fietsendrager

Puur gemak

De nieuw ontworpen Van-Star van Memo-Europe heeft het scharnier aan de linkerkant. Dat is handig. Je hoeft nu namelijk niet om de fietsen heen te lopen om bij de achterdeuren te komen. Draai je de fietsendrager naar links, dan zorgt een dranger voor vergrendeling. De drager staat zo vast in de open stand. Hij kan niet onverwacht – door wind of een schuine ondergrond – terugdraaien.

2 uitvoeringen

De Van-Star Adventure, voorzien van aluminium lichtlijst en fietsgoten, heeft een gedistingeerde uitstraling en is perfect geschikt voor het vervoer van e-bikes en stadsfietsen. 

De Van-Star E-Cross is de stoere variant: voorzien van zwarte kunststof lichtlijst en fietsgoten ook geschikt voor het vervoer van e-bikes en mountainbikes met dikkere banden. 

Wat beide nieuwe modellen gemeen hebben is een zwart stalen frame en een compact opklapbaar platform. Het platform is vergrendelbaar. De dragers zonder gereedschap afneembaar. Het draagvermogen is met 60 kilo voldoende voor twee elektrische fietsen. De fietsendrager zit vast op het chassis van de bus. De montage is eenvoudig. Daarvoor zijn er voertuigspecifieke adapters. Ze zijn er voor de Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, VW Crafter en T5/T6 en voor de MAN TGE.

Stevig en niet hoog tillen

De drager zit met de adapter stevig vast aan het voertuig. Bijkomend voordeel is dat je de fietsen niet hoog hoeft te tillen. De Van-Star met rechtsdraaiend scharnier blijft ook beschikbaar.