Truma Aventa Compact

Truma laat op de Caravan Salon 2018 het nieuwe airconditioningsysteem Aventa Compact zien. Zoals de naam al zegt is het een uiterst compact systeem dat daardoor ook op voertuigen met weinig ruimte op het dak past.

Truma Aventa Compact

De Aventa Compact is dan ook speciaal ontwikkeld voor buscampers alsmede kleinere campers of caravans.

Lichtgewicht, Krachtig en Zuinig

De nieuwe airco is bijzonder compact uitgevoerd. De buiteneenheid meet 785 x 560 x 265 mm (l x b x h). Ook is hij heel licht, met een gewicht van slechts 27,5 kg is de nieuwe Truma Aventa Compact de lichtste dakairco op de markt. Dat gaat niet bepaald ten koste van de prestaties. Hij koelt efficiënt en extreem snel dankzij een koelcapaciteit van 1700 W. De airco heeft een stroomverbruik van 2,8 A waardoor hij ook geschikt is voor campings met een minder goede stroomvoorziening.

Luchtverdeler

Ook de luchtverdeler is heel compact uitgevoerd. Daardoor wordt er ook binnenin de camper of caravan ruimte bespaard. Met vier luchtuitlaten, die individueel kunnen worden ingesteld, wordt de koele lucht gelijkmatig verdeeld en zorgt de airco zo voor een perfect woonklimaat.

Stil en slim

Ook heeft Truma veel aandacht besteed aan het geluidsvolume. Dat is immers een aspect dat ook effect op de mede-kampeerders kan hebben. Het nieuwe dakairconditioningsysteem werkt heel stil en beschikt tevens over de beproefde sleep-functie met gereduceerde ventilatorsnelheid. De Truma Aventa compact kan comfortabel per app worden geregeld en op het Truma iNet System worden aan gesloten.

Aventa

Klanten met een Truma Combi, Truma VarioHeat of Alde verwarming kunnen dan ook gebruik maken van de automatische klimaatregeling. De nieuwe Truma Aventa Compact vervangt de huidige „kleine“ dakairco Aventa eco. In januari 2019 krijgt de Aventa-familie opnieuw uitbreiding. Dan wordt de Aventa Compact Plus met een capaciteit van 2200 W verwacht.