Teleco Lithium Accu’s

De Italiaanse fabrikant Teleco presenteert voor komend seizoen een nieuwe serie LiFePO4-accu’s. Deze lithiumaccu’s leveren aanzienlijk beter prestaties dan gewone accu’s.

Dit soort accu’s is dan ook ideaal voor caravans en campers, omdat daar de verhouding tussen gewicht en prestaties een belangrijke rol speelt.

Teleco Accu

Tot 70% Lichter

Door de toenemende aanwezigheid van elektronische apparatuur, die ook steeds geavanceerder is, is het belang van een goede huishoudaccu de laatste jaren enorm gegroeid. Camperliefhebbers willen op vakantie graag hetzelfde comfort als thuis. Daardoor is er aan boord een steeds grotere behoefte aan energie. Het laadvermogen van een camper of caravan wordt door de grotere hoeveelheid luxe zaken aan boord steeds meer beperkt. Daarom is het gewicht van de huishoudaccu ook steeds belangrijker geworden. Na een lange tijd van onderzoek presenteert Teleco een serie lithiumaccu’s (LiFePO4) voor recreatievoertuigen. Deze accu’s wegen tot 70% minder dan traditionele accu’s

Nog meer voordelen

Het nieuwe accu-aanbod van Teleco bestaat uit twee series, de TLI Extra en TLI Extra Pro. Beide zijn lithiumaccu’s. Deze hebben ten opzichte van een gewone loodzuuraccu niet alleen een betere energieprestatie, maar hebben tijdens het ontladen – tot ze 5% ontladen zijn – ook een veel constantere accuspanning. Zodra de accu tot 5% ontladen is, koppelt het in beide serie geïntegreerde accubeheersysteem (BMS) de accu los. Het voordeel van LiFePO4-accu’s ten opzichte van conventionele loodaccu’s is ook dat ze met 95% kunnen worden ontladen zonder dat de accu’s beschadigd raken. Ook het laden van een LiFePO4-accu kan veel sneller, in minder dan een uur. Ook snel ontladen zal de cellen niet beschadigen. Bovendien gaan lithiumaccu’s maar liefst 5000 cycli mee, dat is bijna tien keer meer dan een traditionele loodaccu. Verder zijn ze volledig onderhoudsvrij en hebben ze een zeer laag automatisch ontlaadpercentage. Ze kunnen dus maandenlang onbeheerd worden gelaten.

Serie TLI Extra

De TLI Extra-accu’s zijn uitgerust met het inwendige “Battery Management System” (BMS) dat een grote betrouwbaarheid biedt. Het accubeheersysteem (BMSK) biedt zekerheid en efficiëntie van de accu, doordat de temperatuur van de elektronica en de cellen onder controle wordt gehouden en de spanning van elke afzonderlijke cel wordt gecontroleerd om een betere balans te verkrijgen. De serie TLI Extra bestaat uit de modellen TLI EXTRA 12/100 van 100 Ah, TLI EXTRA 12/160 van 160 Ah en TLI EXTRA 12/200 van 200 Ah.

Serie TLI Extra Pro

De (professionele) accu’s TLI Extra Pro onderscheiden zich van andere lithiumaccu’s op de markt door de hoge energiedichtheid: bij hetzelfde gewicht en grootte slaan zij een veel grotere hoeveelheid energie op. Ook in deze accu’s is uiteraard het geavanceerde “Battery Management System” (BMS) geïntegreerd.

Teleco Extra Pro Accu