Gasflessenautomaat

De gasleverancier Antargaz heeft in Nederland de eerste automatische gasflessenmachine geplaatst. Het is de bedoeling dat er meerdere van dit soort automaten in de Benelux worden geplaatst

Gasflessenautomaat

Je kunt bij de glasflessenautomaat niet alleen gasflessen huren. Je kunt er ook een lege fles inruilen voor een volle fles. Uiteraard kun je er ook een lege fles inleveren.

Antargaz heeft via zusterbedrijven in Frankrijk, Scandinavië en Oost-Europa heeft al de nodige jaren ervaring met dergelijke automaten. Service en veiligheid zijn volgens Antargaz gegarandeerd.

Het betreft voor zover wij kunnen zien alleen de gebruikelijk stalen gasflessen van 5 en 10 kilo alsmede de lichtgewicht Calypso gasfles. Voor andere lichtgewicht gasflessen, Campingaz flessen of Primagaz gasflessen blijft de kampeerwinkel of de caravan/camperdealer de aangewezen leverancier.

Statiegeld

Voor de eerste fles is het statiegeld bij de prijs inbegrepen zodat je bij het inruilen alleen de vulling betaalt. Als de fles wordt ingeleverd, wordt het statiegeld teruggestort. Dit initiatief is ook interessant voor buitenlandse kampeerders. Zij kunnen aan het begin van hun vakantie de voor dat land gebruikelijke gasfles lenen en deze op de laatste dag van de vakantie weer terugbrengen.

Hele jaar door geopend

Het voordeel van de gasflessenautomaat is dat deze het hele jaar door 24 uur per dag open is. Een ideaal redmiddel vooral voor die onverwacht met een lege gasfles worden geconfronteerd. De automaat wordt bediend via het touchscreen. De software biedt uitleg in meerdere talen. Hiermee wordt de taalbarrière bij de bouwmarkt of de gashandelaar weggenomen. Uiteraard worden de huurflessen regelmatig gecontroleerd en hebben ze een garantie.

E-mail als bewijs van aankoop

Bij aankoop van een fles met een vulling ontvang je per e-mail een digitale aankoopfactuur. Dit is het aankoop- en garantiebewijs. Als je het statiegeld na het terugsturen van de fles wilt terugkrijgen, stuur je het aankoopbewijs per e-mail naar het bedrijf. Antargaz zal de borg binnen 30 dagen terugbetalen.