Er komt veel kijken bij de reparatie van een kampeermiddel. Niet alleen het herstellen is veel werk, maar ook het melden van de schade en de afhandeling met de verzekering. Gelukkig regelen wij het volgende:

 • De aanname van de schade
 • De melding van de schade bij uw verzekeraar
 • De taxatie van de schade
 • Contact en afhandeling met de schade-expert
 • Reparatie van de schade
 • Teruggaaf van uw kampeermiddel
 • Administratie richting uw verzekeraar

Door speciale afspraken kunnen wij alle merkspecifieke onderdelen tegen zeer scherpe prijzen leveren. 

Hoewel schade aan uw vertrouwde kampeermiddel nooit leuk is bent u bij ons aan het juiste adres om dit op te lossen. Wij herstellen alle soorten schades zodat u weer snel en comfortabel op vakantie kunt.

Hagelschade

De meest voorkomende vorm van schade is de bekende hagelschade. Hiervoor moeten vaak complete platen vervangen worden. Dit vergt uiterste precisie en ervaring. Door onze jarenlange ervaring met alle mogelijke caravanmerken zijn wij in staat dit perfect te repareren. Op iedere reparatie van plaatherstel zit FOCWA garantie zodat u zeker bent van een degelijk en onzichtbaar resultaat.

Klapbandschade

Het caravangewicht wordt verdeeld over slechts 2 banden, overbelading en een te hoge leeftijd van een caravanband is vaak de oorzaak van een klapband. Zo’n klapband kan voor erg veel schade zorgen aan zowel het interieur als exterieur van uw caravan.
De reparatie van zo’n schade wordt bij ons met veel nauwkeurigheid en precisie uitgevoerd.

Uit veiligheid adviseert de BOVAG om na 6 jaar uw banden te laten vervangen.

Vochtschade

Een vochtschade ontstaat als er gedurende langere periode ergens water naar binnen lekt. Hierdoor kan het hout achter de aluminiumplaat aangestast worden.Vaak voltrekt zich dit proces rondom de ramen, dakramen en hoeklijsten van de caravan.
Het repareren van een vochtschade neemt vooral uren in beslag wat soms kan lijden tot een kostbare reparatie. Neem contact met ons op als uw caravan een vochtprobleem heeft, wij kunnen altijd in overleg met u adviseren wat het beste is voor uw caravan en uw portemonnee.

Meld online uw schade

  Kies het type schade dat u wilt melden:

  Gegevens consument  Gegevens caravan / kampeerauto / vouwwagen
  Hierna te noemen opdrachtgever machtigt hierbij
  Cedeert hierbij aan het lid van BOVAG caravan- en camperbedrijven (cessionaris) Caravan & Camper Techniek Almelo

  Upload s.v.p. een foto van het typeplaatje van uw caravan / camper

  Upload s.v.p. enkele foto’s van de geleden schade


  Bodemreparatie

  De bodem van een caravan is meestal een sandwichconstructie dat bestaat uit hout, isolatie en binnenbekleding zoals een vinyl. 
  Het komt bij sommige caravans voor dat in deze sandwichconstructie de isolatielaag loslaat van de bodemplaat, hierdoor onstaat een soort van ‘verende vloer’ die merkbaar is op de vlakken waar veel gelopen wordt.

  Met behulp vloerinjectie kunnen wij de caravanbodem weer strak en hard maken. Het probleem is daarmee verholpen en zal niet terugkeren.

  Chassisreparatie

  Het chassis van een caravan vormt de basis voor de draagconstructie. Indien er schade aan dit deel ontstaat is het daarom vaak noodzakelijk om dit te repareren. Meestal worden chassisdelen compleet vervangen daar waar het van de fabrikant vaak niet is toegestaan om enig las- of buigwerk te verrichten aan de chassisdelen.

  Bij ons is het mogelijk om hele chassisbalken te vervangen en uw caravan opnieuw uit te lijnen.